twitter



Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
3 tojás
10 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
fél teáskanál só
fél dl olaj
2,5-3 dl tej
reszelt citromhéj
vaj vagy tojás a kenéshez
A töltelékhez:
60 dkg túró
2 tojás
20 dkg cukor
vanília-kivonat
reszelt citromhéj
csipetnyi só
1-2 evőkanál búzadara (ha szükséges)
Elkészítés:

1.) A tésztához az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukrozott tejben, majd a többi hozzávalóval rugalmas, közepesen lágy kalácstésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

2.) Közben összekeverjük a töltelék hozzávalóit, ha lágynak találjuk, adjunk hozzá búzadarát is.



3.) A megkelt tésztát 16 egyforma darabra osztjuk (ha nagyobbakat szeretnénk, osszuk 12 darabra). Egyenként nagyjából 10-12 cm átmérőjű körformára nyújtjuk, és 6 vágást ejtünk rajta. A közepére teszünk 1-2 evőkanálnyit a töltelékből, majd minden második szirmot felhajtunk, és kissé összeragasztjuk a széleket. Ezután a megmaradt szirmokat hajtjuk föl és összecsíptetjük. Bátran lehet próbálkozni a formázással, nem kell föltétlenül ezt a sorrendet követni.

4.) Hagyjuk duplájára kelni a briósokat, majd megkenjük tojással vagy olvasztott vajjal. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése