twitter






Isteni finom ez a süti, mellesleg annyira egyszerű elkészíteni, hogy akár kezdő szakácsok/szakácsnők is nyugodtan belevághatnak.

Hozzávalók:
3 tojás

90 g lágy vaj

120 g kristálycukor

3 teáskanál vanília aroma

60 g liszt

30 g cukrozatlan kakaópor

200 g lágy krémsajt


Elkészítés:
175 fokra melegítjük elő a sütőt. Szétválasszuk a tojásokat, mindegyiknek a fehérjét külön tálba tesszük (a sárgákra most nem lesz szükség). Félretesszük. Egy kis tálban összekeverjük a vajat 90 g cukorral. Beleteszünk 1 tojásfehérjét és egy egész tojást, valamint a vanília aromát. Alaposan összekeverjük őket. Jöhet bele a liszt, a kakaó, majd fokozatosan adagoljuk a tojásos masszához, amíg egyenletesen el nem keverjük az egészet és egységes masszát nem kapunk. Egy sütőpapírral bélelt 20 cm x 20 cm-es sütőtálba öntjük a masszánkat.
Egy kis tálban simára keverjük a krémsajtot a maradék cukorral. Beleöntjük a második tojásfehérjét is. Evőkanalanként ráadagoljuk a sötét masszára, majd egy késsel örvényeket húzkodunk a tésztába.
25-30 percig sütjük, amíg kicsit megszilárdul a tészta és elválik a sütőtál szélétől. Sütőrácson hagyjuk kihűlni

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése