twitter




A krémes piskóták királynője, egy igazi tejszínes-csokis álom!

Krémhez
9 dl tej
2.5 csomag tejszínízű pudingpor
3 db tojássárgája
18 dkg cukor ( 9 ek (vagy ízlés szerint))
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 db vanília


Tésztához
10 dkg liszt
4 db tojás
15 dkg cukor (10+5 dkg)
10 dkg étcsokoládé
12 dkg vaj
1 teáskanál sütőpor
1 ek cukrozatlan kakaópor (1-2 ek)
elkészítés

Először a krémet készítjük el. A fele mennyiségű tejet forrni tesszük. A tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingport, majd a maradék tej fokozatos hozzáadásával simára kavarjuk. A forró tejhez öntjük, és állandó kavarással besűrítjük, hozzáadjuk a vaníliát, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, és a kihűlt pudinghoz adjuk.
A csokit a vajjal a vízfürdőn felolvasztjuk, amíg hűl, a tojások sárgáját a 10 dkg cukorral habosra kavarjuk, majd a langyosra hűlt csokit belekavarjuk. Hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elvegyített lisztet. Végül beleforgatjuk az 5 dkg cukorral keményre vert tojáshabot.
180 fokon sütőpapírral bélelt tepsiben (25×30), kb. 16 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt a tészta, vízszintesen 3 részre vágjuk. A lapokat megkenjük krémmel, a tetejét bevonjuk cukormázzal vagy csokival. (Nálam most tojásfehérje, porcukor és citromlé.)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése