twitter





Az egyik kedvenc, gyorsan elkészíthető ünnepi túrós süteményem a Topfa Feingeback nevű német édesség, ami annyira jó, hogy valójában nemcsak az ünnepekkor érdemes előszedni a receptjét.

Délután láttunk neki az elkészítésének, aznap forrón tömtük magunkba, reggel pedig hidegen estünk neki egy bögre tejeskávé mellett.

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 6 db tojás
  • li>1 pohár (2 dl) tejföl
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • egy citrom reszelt héja
  • mazsola
  • porcukor

A hozzávalókat a fenti sorrendben a mazsola kivételével géppel jól összekeverem.
A masszához hozzáadom a mazsolát - vagy kihagyom, ez attól függ, hogy jönnek-e vendégek, akik nem szeretik a mazsolát.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütöm.
Ha langyosra hűl, felszeletelem, és porcukrot szórok a tetejére.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése