twitter






Habos, krémes finomság! A sok krém teszi annyira ellenállhatatlanná ezt a remek édességet!
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
fél tasak sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál liszt
A krémhez:

2 tojássárgája
5 g zselatin
50 ml tej
10 dkg cukor
5 dkg fehér csokoládé
25 dkg mascarpone
4 dl habtejszín
A tetejére:
6 dkg tejcsokoládé
Elkészítése:

A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a habhoz adjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaót összekeverjük és a habhoz adjuk. Vigyázva összekavarjuk és papírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a tojássárgáját a cukor felével kikavarjuk, felöntjük a tejjel és a reszelt fehér csokoládét is hozzáadjuk. Alacsony hőfokon főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk. Amikor krémessé válik, levesszük a tűzről. A zselatint kevés vízben feloldjuk az előírás szerint és a langyos krémhez kavarjuk. 30 percre hűtőbe rakjuk, majd hozzákavarjuk a mascarponét. A tejszínhabot a maradék cukorral felverjük és a krémhez kavarjuk. A tésztára kenjük a krémet. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük és a tetejére csorgatjuk. 1 órára hűtőbe tesszük és szeleteljük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése