twitter





Egyszerű, de nagyszerű sajtos pogácsa • Nem kell keleszteni, mégis szép magas és mennyeien omlós lesz!

A legtutibb pogácsa elkészültéig az összeállításon kívül általában hosszadalmas kelesztés vezet. Tény, hogy így lesz puha és omlós.

Ez a kipróbált recept azonban rengeteg időt takarít meg, és az is belevághat az elkészítésébe, aki nem rendelkezik nagy rutinnal a konyhába. Garantált lesz a siker!

Hozzávalók:
40 dkg liszszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt sajt (a tésztába), 3 teáskanál só, a tetejére: 1 tojássárgája, reszelt sajt (ízlés szerint lehet sima vagy füstölt, esetleg keverve)

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjük, és egy csipet sajtot teszünk rá. Forró sütőben (180 fok kb. 20-25 perc alatt) aranysárgára sütjük.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése