Hozzávalók
A pudinghoz
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
A tésztához
- 6 db tojás
- 180 g kristálycukor
- 1/2 dl olaj
- 1 dl víz
- 150 g finomliszt
- 100 g rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csipet só
- pár csepp citromlé, vagy ecet
A tetejére
- 800-900 g tejföl (2 nagy doboz, vagy 4 kis doboz)
- 5-6 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- kakaópor ízlés szerint
- 10 gr zselatin
Elkészítés
1.A pudingot csomómentesre keverjük kevés tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve felfőzzük sűrűsödésig, végül hagyjuk langyosra hűlni.
2.A liszteket, a sót és a sütőport összekeverjük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra, fehérre mixeljük, hozzáöntjük részletekben a vizet, majd az olajat is folyamatos keverés közben. Belekeverjük, de most már csak kanállal a lisztet is.
3.A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd mikor már habos, hozzáadjuk a citromlét és azzal még verjük 1-2 percig. A habot a keverékbe forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön. A tészta felét a tepsibe öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaóport és rácsorgatjuk a tepsiben lévő tésztára.
4.Villával kicsit megcirógatjuk, a közben langyosra hűlt pudingból teáskanállal szaggatunk és a tészta tetejére egyenletesen rakosgatjuk. Betoljuk a sütőbe, majd 5 perc múlva 180 fokra mérsékeljük a lángot és ajtónyitás nélkül kb. 40-45 percig sütjük.
5.A két tejfölt elkeverjük a porcukorral. 2 dl cukros tejfölt kiveszünk, a zselatint feloldjuk benne, majd összekeverjük az egésszel és a kihűlt sütire öntjük.
6.Betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a puding és a tejföl is. Tálalás előtt a tetejét meghintjük kakaóporral.