Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 25 dkg rama
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál tejföl
a krém:
- 1/2 liter tej
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaniliáspuding
- 1 csomag vaniliás cukor
- 1 nagy és egy kis tejföl
Elkészítése:
Először a tejben megfőzzük a pudingport a kétféle cukorral és kihűtjük, ha kihűlt hozzákeverjük a tejfölt.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük.
Az egyik lapot belerakjuk egy ramaval és liszttel kikent tepsibe, majd mehet rá a krém és végül a másik kinyújtott lap.
175 fokon kb. 40 perc alatt sült meg.
Tippek:
-Nekem az 1 kanál tejföl nem kellett a tészta összegyúrásához.
-A krém szerintem szivesen látna egy kevés citromhéjat, de így is fincsi :)