Hozzávalók:
- 2 cs. szögletes vajas keksz
- 2 cs tejszín ízű puding
- 6 dl tej
- 6 ek kristálycukor
- 1/2 cs étkezési zselatin
- 25 dkg mascarpone sajtkrém
- 1/2 ü magozott meggy
- 3 dl habtejszín
- 5 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Elkészítés:
A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint és egy alufóliával letakarva megvárjuk amíg meghűl. ( időközönként megkevergetjük)
Amikor meghűlt beletesszük a mascarponét és a meggyet, majd jól összekeverjük a krémet.
Egy tálcára egymás mellé helyezzük a vajas kekszeket, és rákenjük a krémet.
A tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük.
A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és a tejszínhabra csurgatjuk.
Néhány órára tegyük hűtőbe!