twitter




Hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg alma (reszelve)
  • 400 g babapiskóta
  • 2 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
  • 4.5 dl víz
  • 1 ek cukor (ízlés szerint)
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 ek citromlé (ízlés szerint)
2 - 3 dl HULALA tejszín
  • Reszelt csoki a tetejére vagy csoki dara
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.
A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben.
A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét.
Újabb babapiskótasor következik (picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele.
Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.

Mikor kihűlt felverünk kb 2 - 3 dl HULALA tejszínt és vastagon az almára simítjuk.
 A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk.

Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni. 
Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése