Hozzávalók / 4 adag
- 1 kg alma (reszelve)
- 400 g babapiskóta
- 2 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
- 4.5 dl víz
- 1 ek cukor (ízlés szerint)
- fahéj ízlés szerint
- 1 ek citromlé (ízlés szerint)
- Reszelt csoki a tetejére vagy csoki dara
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.
A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben.
A pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét.
Újabb babapiskótasor következik (picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele.
Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.
Mikor kihűlt felverünk kb 2 - 3 dl HULALA tejszínt és vastagon az almára simítjuk.
A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk.
Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni.
Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!