Hozzávalók:
- 8-10 db (édes)kifli,
- 8 dl tej, vaníliás cukor,
- 10 dkg barna cukor,
- darált dió (cukrozott is lehet) ízlés szerint,
- 2 alma,
- 4 tojás,
- vaj a tál kikenéséhez
Elkészítés:
1.) A tejet feltesszük melegedni, és amikor már langyos, hozzákeverjük a barna cukrot és a vaníliás cukrot, és forróra melegítjük.
2.) A sütőtálat (jénait) kivajazzuk. A kiflit felkarikázzuk és egy mély tálba tesszük. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük.
3.) A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgáját.
4.) A kiflit leöntjük a meleg cukros tejjel, majd amikor magába szívta, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot is. Összekeverjük a darált dióval.
5.) A jénaiba kanalazzuk a kiflis egyveleg felét, majd rászórjuk a reszelt almát, aztán a maradék kiflit.
6.) Sütőbe tesszük a tálat, és kb. 200 fokon, 45-55 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a végén a teteje egy picit megpirul.