Hozzávalók
Tésztához:
- 50 dkg túró
- 50 dkg margarin
- 50 dkg liszt
- csipet só
Töltelékhez:
- kemény szilvalekvár
Forgatáshoz:
- 10-15 dkg porcukor
- 1 cs. Vaníliás cukor
A tésztát előző nap este kell elkészíteni. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a túrót és sót és jól összegyúrjuk. Én folpackba csomagoltam, így tettem egy éjszakára a hűtőbe.
Másnap lisztezett deszkán kb. Fél cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. (én 5 cm-es szaggatót használtam)
Tepsire tesszük és a közepükre egy késhegynyi lekvárt teszünk. Fontos, hogy kemény legyen a lekvár, mert különben kifolyik sütés közben.
Félbehajtjuk a kis pogácsákat és egy picit megnyomkodjuk. 180°C-on aranybarnára sütjük.
Közben egy tálcán vagy tányérban összekeverjük a kétféle cukrot és a kisült csacsifüléket azonnal beleforgatjuk. Ettől kapnak egy kellemesen édeskés ízt. Ezt a lépést nem szabad kihagyni, hiszen a tésztájában semmilyen édesítő nincs, így a végeredmény is ízetlen lesz.
Elkészítési idő
2 óra
Tálalás
6 főre